Smecherii au bilute. Multe. Colorate. Numarate.

Azi mi-am scos pula la plimbare. Sau ea m-a scos pe mine. Nu îmi dau seama exact, dar îmi place la nebunie să mă las purtat pe străzi cu mâinile în buzunare. Nu, nu o scarpin. Un necunoscut într-un oraș necunoscut. Supradoza sentiment.
Merg aiurea, gândesc aiurea. Este extrem de frumos aici. Cu riscul de a deveni romantic: câtă verdeță e aici, atâta prostie e la noi.
Ziceam ca vă povestesc despre șmecheri și bilutele lor. Deci eram la aeroport. O gramda de oi și un lup. Lupu` ăsta avea o privire care ridica blana de pe ele. Le pironea pe rând până le supunea cu privirea, apoi facea o biluță. Am încercat să mă opun, să-l înfrâng, dar n-am reușit să-mi depășesc condiția de oaie. Lupul ăsta era chiar tare. Mai face o biluță. Verde. Apoi încă una galbenă și încă una cu puțin negru și ajungem în avion... E, aici se pare că s-au terminat biluțele... Lupul a început să tremure la greu de parcă ar duce lipsa de coaie. Așa că am tras o concluzie simplă: Coițele smecherilor sunt acele biluțe pe care le scot când se zgârmă în nas.
La scurt timp dupa ce am decolat mi-am dat seama că am gândit greșit în ceea ce îl privește. Frate în avion e nașpa. Vezi tu.. oile manâncă multa iarbă și se băs de trei ori mai mult. Și în avion o fac la greu și la liber pentru că sunt undercover. Să vă explic. O bașină are o raza de acțiune în jur de cinci metri. În avioanele low-cost pe aceeași rază sălășuiesc precum sardelele cam nouă oi. Vă dați seama că e aproape imposibil să prinzi oaia în flagrant cu delictul la cur. Ele profită de situație și își tremură găoazele la greu iar sărmanul lup intră în rezonanță nazală.
Trebuie să ma întorc spre casă. M-am distanțat periculos de mult într-un loc necunoscut iar busola din pantaloni nu-mi indică nordul ci doar frumoase denivelari. Dacă vedeți acest articol înseamnă că am ajuns cu bine.

13 comentarii:

  1. :)) Nu stiu de ce am impresia ca bilutele si..."odorizantul" apartineau unor lupi/oite mioritice...
    Sa ramai bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. @roxana: evident
    @evilban - evilBAN? am citit bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) si eu tot asta m-am intrebat cand am vazut acelasi comment pe blogul meu. Oare am gresit eu cu ceva?
    @evilban, te-am suparat?

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuie sa fie nashpa.. dupa un drum ca asta sigur ramai cu sechele.. macar de groaza unui alt drum similar sa stai dreaq acolo si sa nu te mai intorci.. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9:39 a.m.

    Da Bogdan ai citit bine, insa nu sunt eu. ;) Este un evilban care se vrea a fi un antonimn de-al lui evilvan (vezi pagina lui de about si logo-ul).
    Ma buicur ca ai ajus cu bine, insa tot nu mi-ai spus unde esti... :D

    RăspundețiȘtergere
  6. vezi cum e lumea.. ai plecat si deja te-au uitat. unde sunt cele 36 de comentarii de alta data?... :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Plecaciuni, plecaciuni, esti un adevarat filosof... ;) Incanta-ne si cu, cel putin, un indiciu in ceea ce-ti priveste locatia. Haide, fa-o! Fa-o! Fa-o! Fa-o!! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @boboc: vezi cum e lumea? nici n-am plecat bine si am si uitat de voi.

    @lexi: am sa o fac. in articolul urmator.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buei... traseu mai rău decât Timişoara-Iaşi cu CFR-ul nu cred că există...

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim7:46 p.m.

    nu trebuie sa scrii asa prostii mai ales pentru copii care cites pule imputoita el este cel ce a scris

    RăspundețiȘtergere