Iubirea nu isi da cu parerea

Este foarte interesant cum te surprind oamenii cel puțin la suprafață. Dacă stau să mă gândesc, majoritatea părerilor celor din jur reprezintă o mare nulitate. Sunt atât de amestecate și diferite că n-au pic de valoare.

Azi mi-a spus cineva că sunt futangiu. Ieri, am fost dat afară din casă că n-am fost în stare să fut. Azi dimineață la semafor o tipă m-a supt din priviri, iar 10 minute mai tarziu, un amic m-a întrebat de ce arăt atât de rău. Vecina de la cinci se ceartă cu vecina de la doi cu privire la educația mea. Profu de mate nu m-a scos din prost iar cea de română mă înălța în slăvi.

Înțelegi ideea? N-au valoare tată. E în funcție de conjunctură, de starea lor, de starea ta, de luna și de stele, de prea multe. Și nu e doar la om valabil. Am verifcat. Unii câini mă mușcă, alții mă ling. Și fără prea multe explicații. Barbați, femei, copii, animale - fix zero. Tot o apă și-un pământ.

And so! De ce ar trebui să țin cont de părerea ta? Sau, de fapt și de drept, de ce naiba îmi fac de prea multe ori probleme despre credeți voi? Despre ce crezi tu. De ce mă chinui să fiu așa cum cred eu că vrei tu? Și de ce am impresia că cred bine? Când de fapt mă înșel de cele mai multe ori așa cum te înșeli și tu.

Și ne chinuim toți ca proștii să fim așa cum credem noi că vor ceilalți să fim. Nu e oare stupid? Și nu e oare paradoxal că indiferent că suntem noi ori că suntem falși, ceilalți ne văd oricum altfel?

Dar nu tocmai de aceea este atât de magnific și superb când iubirea ne facem să ne simțim minunat de înțeleși și înțelegători? Poate de aceea avem nevoie de ea. De acele momente în care ne pierdem. De acele clipe când atingerile șterg orice urmă de falsitate. De acele clipe în care sunt doar eu si tu. Doi parteneri de iubire și sinceritate.


PS: și mintea-mi îngustă era să strice unele lucruri căci era cât pe ce să închei așa: "... acele clipe în care este doar el și doar ea". Ori poate să fie doar ea și ea sau el și el.. Scuze.

48 de comentarii:

  1. daps, clar eşti frate cu mine;)

    erata se aprobă:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Sis, fugi la nani. Te spun lu` mama!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim9:04 a.m.

    Aparentele ocupa un loc primordial in societatea de azi. E trist!
    Insa de unde schimbarea asta? Ti-am spus mai demult ca nu consider ca trebuie sa ma schimb pentru nimeni si m-ai acuzat. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. baiii... ai inebunit?!? de ce ti-ai pus aprobare la comentarii? ia mai citeste inca odata ce ai scris chiar tu in dreapta

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim9:05 a.m.

    Gizaz... ti-ai activat aprobarea comment-urilor!! Dupa ce ca nu suport eu platforma de blogspot, acum ma scoate din minti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai de mine si pacatele mele. Gata scot moderarea. Gizas! Eram si eu curios cum este. De parca mai mult de jumate din voi nu aveti. :)

    @elza: Licean? How sweet. Nu. Dar mi-a placut enorm liceul. Ma rog.. nu la ore ma refer.. Si ma tot uit in dreapta.. :)

    @evilvan: Sunt lucruri putin diferite. Aici vorbeam in general. Cand ma refeream la o relatie pe termen lung spuneam ca consider ca tebuie sa ne schimbam o secunda uneori. Macar sa incercam, atunci cand anumite lucruri deranjeaza partenerul. So, nu mi-am schimbat opinia atat de radical.

    RăspundețiȘtergere
  7. Conteaza ce crezi tu despre tine ,nu ce cred alti.
    Cat despre ultima parte...love is in the air:x

    RăspundețiȘtergere
  8. Gata moderarea este scoasa prieteni dragi. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite vedeti, cu modererea imi sareau mai usor comentariile in fata. Spre exemplu pe al Elenei nu il observasem.

    Da Elena, asa este. Defapt asa consider.

    RăspundețiȘtergere
  10. Să te schimbi pentru o persoană (indiferent ce loc ocupă în mintea și inima ta) mi se pare cea mai mare prostie.
    Și să vrei să pari ceea ce nu ești , doar ca să dai bine pe ”sticlă„ , iar mi se pare o aberație.
    Nu contează cine și ce crede despre tine atâta timp cât tu te simți bine în pielea ta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu m-ati inteles. Ma rog nici eu n-am fost clar. In comentul de mai sus nu ma refeream strict la schimbari de personalitate. Alea se produc uneori fara sa-ti dai seama si sunt tema altei discutii.
    Eu ma gandeam pe moment la mici schimbari de comportament. Spre exemplu eu fumez, tu nu. Nu mi se pare un sacrificiu sa nu fumez intr-o anumita camera. Si nu mie se pare exagerat sa-mi ceri asta. Exagerat ar fi sa incerci sa ma fortezi sa nu o fac deloc in prezenta ta sau oriunde. E doar un exemplu. Din sute probabil.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu-s de acord. Daca eu fumez si tu nu, ma accepti asa cum sunt si nu incerci sa ma schimbi. That's the point ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu consider ca daca renunti la un aspect care mie imi face rau, iti cer sa te schimb. Si nu cred ca te schimba enorm, incat sa devii femeia mea ideala de care o sa ma plictisesc in secunda doi. Si nu cred ca e un asa mare sacrificiu.
    Si imi mentin parerea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte bine, și eu pe a mea :))

    RăspundețiȘtergere
  15. ”Și nu e oare paradoxal că indiferent că suntem noi ori că suntem falși, ceilalți ne văd oricum altfel?” Așadar, nu ne rămâne decât să acceptăm în spațiul nostru intim ceea ce ne face sa ne simțim ok cu noi înșine. Până la urmă cineva tot va avea ceva de cârâit... De ce m-aș obosi să-i opresc?!

    RăspundețiȘtergere
  16. Exact. Nu merita roxi. Decat poate cand ne plictisim si cautam distractie ;)...

    RăspundețiȘtergere
  17. Goddess aici trebuie sa fiu de acord cu Bogdan....dc iubesti si respecti o pers atunci esti dispus sa faci mici schimbari.Nu e vorba ca iti schimbi radical personalitatea(exemplul cu fumatul mi se pare cel mai conculdent).Intr-o relatie uneori esti nevoit sa faci mici compromisuri(afli pe parcurs dc a meritat sau nu.....dar cel putin ai incercat).
    Hai ca m-a apucat filozofia la seminarul de econometrie:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Daa.. mai stiu eu o persoana pe care a bufnito rasul intr-o sedinta cititnd aberatiile de pe aici. :)

    Scuze fetelor!

    Da, exact asta spuneam, ca defapt sunt foarte foarte mici sacrificii care merita facute. Macar pt simplul fapt ca pentru tine teoretic sunt atat de mici iar pentru partener inseamna atat de mult. Exact, este vorba pana la urma de respect. Ideea este ca nu te transformi in ceea ce vrea ea, ci doar in ceea ce are nevoie. Astfel ramai neschimbat, cu bune si rele si vei fi la fel de placut si atractiv.

    RăspundețiȘtergere
  19. Jesus! ceva nu este in regula. Am cele mai lungi cometarii pe care le-am scris vreodata si in plus sunt pe propriul meu blog. Sunt narcisit. E clar.

    RăspundețiȘtergere
  20. Stai linistit ...e astenia de toamna,o sa treaca:))

    RăspundețiȘtergere
  21. „Unii câini mă muşcă, alţii mă ling. ”
    Ai dreptate. Interesant. Mda, oricât te-ai chinui să fii într-un fel anume, ceilalţi te vor percepe întotdeauna diferit. Şi a cui e vina? Nu contează. Până la urmă, cel mai bine e să fii aşa cum vrei tu să fii. Cât despre iubire... toate pălesc în faţa ei. Însă e prea rară, ca să ne raportam la ea. Apare şi dispare(sau nu!). Şi totuşi e doar una singură. Da, cred într-o singură iubire, restul e completare, infatuare sau ce mai vrei tu.

    p.s. Îmi place descrierea blogului tău. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu tin cu Goddess... rar se intampla sa ii dau dreptate dar cam la fel vad si eu lucrurile. Daca te`ai indragostit de mine nu incerca sa schimbi nici cel mai mic detaliu, ca tine de fizic, de coportament sau de orice tip. Daca asa m`ai cunoscut nu cred ca trebuie sa schimb nici umpic cand ai acceptata sa fi cu mine ai acceptat si bunele si rele nu m`ai luat doar pentru bune si relele le schimbam, daca ma schimb pe parcurs atunci ai un cuvant de spus si de impus ceva.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ok. am sa spun asa. Eu vorbesc de real. Voi comentati despre ideal.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim4:28 p.m.

    A... nu are rost cred ca e un subiect in care ne`am invarti o viata intreaga si fiecare ar ramane cu parerea.

    RăspundețiȘtergere
  25. nu ti se pare ca faci teoria ..chibritului?...sau e doar impresia mea:te invarti in jurul cozii...vezi sa nu ti o musti..!! NU CERE CE TU NU POTI DA...:)

    RăspundețiȘtergere
  26. nu-mi clar la ce te referi. la articol sau la caomentariile mele?

    articolul poate fi vazut ca teoria chibritului daca ne chinuim sa fim putin sarcastici destul de usor, nu neg.

    in ceea ce priveste comentariile mele, nu ma invart in jurul cozii, si stiu chiar foarte bine ce vreau si ce pot da.

    RăspundețiȘtergere
  27. Interesant ce spui, Bogdan Popa. Ai tu nişte idei bune acolo. Mi-a plăcut chestia asta: "Eu ma gandeam pe moment la mici schimbari de comportament. Spre exemplu eu fumez, tu nu. Nu mi se pare un sacrificiu sa nu fumez intr-o anumita camera. Si nu mie se pare exagerat sa-mi ceri asta".

    Mi se pare absurd să declari, cu emfază, deja celebrul clişeu cu "cine mă vrea, mă place aşa!". Pentru că nu eşti centrul Universului, pământene, iar oamenii nu-ţi datorează ţie nimic. Nu spun că e nevoie să-ţi schimbi fundaţia, dar fă, dracului, câteva ajustări, pentru că eşti un animal social şi ai nevoie de oamenii ăia mulţi din jurul tău. Ai nevoie să te adaptezi, să faci mici compromisuri, să fii conştient şi de prezenţa celorlalţi, dincolo de a ta. Nu-ţi compromite integritatea umană, dar nu da pe-afară de aroganţă nejustificată, motivând că, în consercvenţa ta impenetrabilă, rămâi acelaşi individ mişto care erai şi-acum trei ani.

    RăspundețiȘtergere
  28. [sper că n-o să iei comentariul personal, se adresează unui receptor imaginar]

    RăspundețiȘtergere
  29. Da Corina, asa este. Defapt ai sintetizat si relevat perfect ceea ce doream sa exprim. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Mai Corina, am incercat din rasputeri sa ignor comentariul tau insa nu prea mi-a iesit.
    1. Ba da, eu sunt cea mai importanta persoana din lume. Oamenii nu imi datoreaza nimic, asa ca sunt liberi sa plece oricand. Nu le pun un Ak 47 la tampla daca o fac.
    2. Nu am nevoie sa ajustez nimic, si nici de toti oamenii in jurul meu. Din aceasta cauza fac o selectie a persoanelor pe care le cunosc. Drept urmare langa mine vor sta numai cei ce merita. Imi sunt de ajuns. Ba chiar nu am timp pt toti cateodata.
    3. M-am substituit receptorului imaginar care debordeaza de aroganta, insa justificata.

    Nici tu nu ar trebui sa iei personal comment-ul meu insa cand vine cineva care da sfaturi gratuite, reactionez. Peace ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Evilvan, subscriu si ms ca m-ai scutit pe mine de scris :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Van, te-ai gandit ca se schimba pentru tine fara sa iti dai seama? Sau fara sa isi dea seama. Este si asta o tema de luat in calcul. S-ar putea sa ti se intample si tie acelasi lucru in mod inconstient.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Godess: Ah tu esti zeitza. Ma plec, sunt prea jos. :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Bogdane, dacă se schimbă involuntar, nu îmi mai place. Îmi plăcea la început cu toate defectele și obiceiurile lui. Dacă e o marionetă și joacă după cum cânt eu, ce farmec ai are? Normal că nu mai îmi place.
    Normal că sunt zeiță. Una divină chiar :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Daca se schimba este strict problema lui/ei. Eu nu cer asta. Si eu la randul meu accept oamenii de langa mine asa cum sunt. Restul nu conteaza.
    Cat despre a mi se intampla mie... e cale lunga. Nici macar pt persoana care este alaturi de mine de 7 ani nu am facut-o. ;)

    RăspundețiȘtergere
  36. @Godess:Ia spune tu Godess.. Daca se schimba involuntar de ce nu iti mai place? E doar unul din defectele pe care spui ca le accepti. Defectul era acolo de la inceput, doar nedezvoltat inca si n-ai stiut sa il observi poate.
    Chestiunea cu marioneta da bine dar e teatrala. Nu se discuta despre asta aici si stii foarte bine asta.

    @Van: Van ce sa zic. Esti exceptia, dar nu cea care intareste regula. Na!

    RăspundețiȘtergere
  37. Exceptia intotdeauna intareste regula si nu numai. ;)

    RăspundețiȘtergere
  38. Da.. sigur, trecem la categoria grea acum. E uite ca opinia mea e deja intarita. Sa vedem cum faci fata.

    RăspundețiȘtergere
  39. Este foarte bine. Inseamna ca ai o opinie ... ferma, sa zicem. Insa si cea mai teapana opinie "cedeaza" in fata "argumentelor" potrivite. :D

    RăspundețiȘtergere
  40. Aww ce meschina eleganta. Pai vezi tu Van, acum nu mai cedeaza, ca pe urma zice Godess ca sunt marioneta. De ce ar trebui sa ma schimb in fata cuiva?

    Si daca cedeaza, o face cand vreau eu. Domnisoara Van. Si daca vreau sa cedeze dupa un minut - guess what. Ghinionul tau. Eu tot happy am fost.

    RăspundețiȘtergere
  41. Hmmm, atat de slaba sa fie opinia ta? Un minut? Si sa fii si happy dupa? Inseamna ca nu ai intalnit argumentele potrivite pana acum. ;)

    RăspundețiȘtergere
  42. Perfect. Multumesc pentru invitatie. O voi onora ca un domn ce sunt.

    RăspundețiȘtergere
  43. Cu alte cuvinte curiozitatea este mai puternica decat opinia in care credeai cu atat tarie.
    Ai grija, drumul spre iad este pavat cu intentii bune. ;)

    RăspundețiȘtergere
  44. Vot erat demonstrandum! Multumesc! ;)

    RăspundețiȘtergere