Coaie ambulante

Salut coaie! Ce faci? Bine coaie, tu? Ete ca băieții.... Coaie să mori tu, mergem la o bere? Gata coaie!

Ați ghicit, azi vorbim despre coaie. Deci coaiele astea stateau la terasa la masa alăturată  subsemnatului. Patru la număr, adică două perechi. Una fuma. Fuma cu fumuri. Da rău frate. Fumuri grele. Adică:

Ia bricheta în mână așa... șmechereste, se uită la ea rictusat - zeflemitor din lateral, și cu mișcări extrem de lento-tacticoase o aprinde privind spre cer nu înainte să se asigure că cel putin o persoană urmărește spectacolul. Trage în piept, cu cotul ridicat de parcă ar bea dintr-o sticlă de unu jumate, distanțează tigarea cam la 3-4 centimetrii de dinții nespălați, scoate fumul prin lateralele gurii, distanțează tigarea  mai mult menținând direcția inițială și răsucind-o ușor între degete o privește de parcă tocmai a înțeles toate misterele vieții.

Deci pula mea, m-a pufnit râsul instant. Se supără coaiele. Vin la mine. Nasol, mie nu îmi plac și ele simt asta.  E ca la câini.
Se apropie și mă privesc de sus. Situatia e belită dar încerc să stau calm. Nu reușesc. Pufnesc din nou în hohote amuzându-mă de situația tâmpită. Coaiele sunt gata fierte.
-Bă tu faci pe prostu cu mine?  Baa! Dacă-ți fut una iți dispare ranjetu, auzi?
-Stai coaie liniștit că nu râdeam de tine. Ce pula mea te-a apucat?  (cu ele așa vorbești ca să nu simtă teama)
Coaiele analizează răspunsul... Profit de pauză de gândire și caut scapare

Tata urs își învață ursulețul cum să văneze oameni: Când vezi omu, îl alergi puțin, te ridici în două labe și urlii cât poți de tare la el. Abia apoi îl mănânci.
De ce tată? eu pot să îl prind direct, ce atâta chinuială?
Fiule, ascultă la mine. Oamenii sunt mai buni fără căcat în ei.

Coaiele clipesc: Aaaa! Il aleargă pană se cacă pe el de frică!! Ha ha. o ho ho. Dane auzi coaie un banc tare! Ia stai, mai bine spune-i tot tu că nuș dacă l-am reținut bine.
Mă mut la masa vecină și povestesc iar bancul.

Uite așa am interacționat eu azi cu 4 coaie ambulante. Ce înseamnă să ai coaie... Belea! :)

2 comentarii: